www.jeugdmonumentendag.com

Vrijwilligers

De stad Bergen op Zoom is zelf het decor voor de jaarlijkse Jeugdmonumentendag.

De prachtige, eeuwenoude monumenten staan deze dag open voor alle kinderen van groep 6 van de gemeente Bergen op Zoom.

In deze Bergse monumenten zijn elk jaar tal van vrijwilligers in touw om de kinderen van de basisscholen een geschiedenisles te laten beleven die ze tot in lengte van jaren bij zal blijven.

Deze grote groep vrijwilligers laat de kinderen d.m.v. toneelspel, Middeleeuwse rekwisieten en een Middeleeuws decor proeven van de sfeer, de gebruiken, de gewoontes en de regels van die tijd in de geschiedenis.

Alle medewerkers, zoals de locatie-eigenaren, toneelspelers, begeleiders of de kinderen zelf,  zijn gekleed in Middeleeuwse kledij.

De dag wordt afgesloten met de jaarmarkt, waar de honderden kinderen zich wanen op een Middeleeuwse markt met kramen, loslopende dieren, dieven, edelen en bedelaars.

De meer dan 300 vrijwilligers, die elk jaar weer zorgen voor het decor, de kleding, de organisatie en alle andere zaken, zijn onmisbaar. Samen zorgen zij ervoor dat de kinderen deze bijzondere geschiedenisles kunnen beleven!

Wil je je ook aanmelden als vrijwilliger, vul dan je contactgegevens in op het aanmeldingsformulier. Dit formulier vindt je boven aan deze pagina.

Je moet wel minstens 16 jaar oud zijn!

 

Werkgroep VAR (vrijwilligers/artistiek/regie)

vrijwilligers@jeugdmonumentendag.com